Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Φτιάχνω πήλινγκ!

Μόλις έμαθα τί ακριβώς κάνει ένα πήλινγκ, δεν ξανάδωσα χρήματα για να το αγοράσω. Όχι επειδή δεν κάνει δουλειά, το αντίθετο. Και ως αισθητικός, φαντάσου ότι είχα απεριόριστη πρόσβαση σε καλλυντικά για εμπορική ή επαγγελματική χρήση. Όμως δεν το αγόρασα ποτέ. Ποιός ο λόγος άλλωστε;
3413361556 6f731aaa87 Φτιάξε πήλινγκ σε λίγα λεπτά
Photographer: katietegtmeyer
Μισό, να τα πάρω από την αρχή για να καταλάβεις. Η δουλειά του πήλινγκ είναι απολέπιση, σωστά; Σωστά. Δηλαδή να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα της εξωτερικής στοιβάδας της επιδερμίδας. Λειαίνει, γυαλίζει, καθαρίζει, σαν το ρολί ένα πράγμα.
Έτσι, για να το επιτύχουν αυτό τα πήλινγκ είτε έχουν οξέα, είτε κόκκους, είτε μεμβράνη, είτε το λεγόμενο gomage, ένα υλικό σαν γομολάστιχα που επίσης το τρίβεις στο δέρμα. Το πιο “ακίνδυνο” και ασφαλές να βάλεις μόνη στο πρόσωπο ή το σώμα σου, είναι το πήλινγκ με κόκκους και γι’ αυτό υπάρχει κατά κόρον στο εμπόριο γιατί δε λέει να αρχίσεις ας πούμε. να παίζεις με οξέα και να βρεθείς με κίτρινες στάμπες.
Τι χρειάζεσαι λοιπόν; Απλά να μιμηθείς τη μηχανική δουλειά ενός πήλινγκ με κόκκους. Δεν σε ενδιαφέρει το υλικό τους διότι πολύ απλά δεν μένουν στο δέρμα για να κάνουν καλό ή κακό. Ούτε η κρέμα που θα τους εμπεριέχει. Οπότε πάρε δύο κουταλάκια όποιας κρέμας (ή κρεμώδες υλικού) σου αρέσει και βάλε την σε ένα φλυτζάνι. Μπορεί να είναι κρέμα ημέρας, νυκτός, γαλάκτωμα σώματος, βούτυρο, λάδι ακόμη και σαμπουάν ή μαλακτικό μαλλιών.
Έπειτα διάλεξε τους κόκκους σου. Όσο πιο χονδρό και πορώδες το δέρμα σου, τόσο πιο χονδροί και οι κόκκοι για να κάνουν δουλειά. Μπορείς να βάλεις αλάτι (λεπτό ή χονδρό), ζάχαρη (όχι άχνη ), τριμμένη φρυγανιά, πλυμμένη άμμο, κ.ο.κ. Να φανταστείς τα περισσότερα πήλινγκ εμπορίου έχουν τριμμένα κουκούτσια καρπών (ροδάκινο, βερύκοκο). Πάρε λοιπόν ένα κουταλάκι από τους κόκκους σου, ανακάτεψέ το με την κρέμα σου, άπλωσέ το στο δέρμα και τρίψτο. Το ξεβγάζεις και αυτό ήταν.
Μόλις έκανες πήλινγκ!

πηγή: http://www.sheblogs.eu/2010/11/10/home_made_peeling

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Google

 <script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-0120005463518172"      crossor...