ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΨΩΡΙΑΣΗ

Ουσιαστικά την ψωρίαση πρέπει να την αντιμετωπίσουμε σαν φλεγμονή του δέρματος.

       Τροφές που πρέπει να αποφεύγονται είναι κυρίως η άσπρη ζάχαρη (προτείνεται καστανή βιολογική από ζαχαροκάλαμο), το λευκό ψωμί, το αποφλοιωμένο ρύζι, το μαγειρικό αλάτι, η καφεΐνη, τα αναψυκτικά και όλα τα τηγανητά.
       Οι φλεγμονές, τις περισσότερες φορές οφείλονται σε λανθάνουσα κατάσταση του ανοσοποιητικού μας  συστήματος. Είναι λίγο περίπλοκο και έχει να κάνει με το πως το συκώτι μεταβολίζει κάποιες τροφές και γενικά με την αποτοξίνωση του οργανισμού. Επίσης είναι πολύ συχνό το φαινόμενο να έχουμε κάποιες προσωρινές αλλεργίες σε κάποιες τροφές (ακόμα και αν είναι φυτικές) όπως πχ σε προϊόντα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε γλουτένη (βλ. ψωμί) ή στο καλαμπόκι κ.τ.λ.( Παρατηρήστε το σώμα σας πως αντιδρά σε σχέση με την διατροφή και διακόψτε ή μειώστε αυτά που σας προκαλούν αντιδράσεις).Πολύ δραστικό  είναι   η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων νερού που μπορεί να συνδυαστούν με αντιφλεγμονώδη  βότανα*. Με τη διούρηση και τον ιδρώτα αποτοξινώνουμε τον οργανισμό μας πολύ αποτελεσματικά. Επίσης στην αποτοξίνωση συντελεί και το αναποφλοίωτο ρύζι.
Σημαντικό λοιπόν να μην ξεχνάμε ότι το χάσιμο κιλών βοηθάει αν υπάρχουν περιττά κιλά.  Η θάλασσα  και ο ήλιος επίσης βοηθάει (όχι υπερβολές στην έκθεση στον ήλιο). 


*ΒΟΤΑΝΑ με αντιφλεγμονώδη δράση: Φασκόμηλο, Γαϊδουράγκαθο (χοληδόχος κύστη), Δεντρολίβανο(αντιοξειδωτικό),Υπερικο, Γιγκο μπιλομπα, Χαμομήλι, Αλόη, Σκόρδο, Αστράγαλος, Αχίλλεια, κουρκουμάς - κιτρινόριζα  , ρίγανη (αντιοξειδωτική δράση)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Google

 <script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-0120005463518172"      crossor...