Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Φτιάξε ευεργετικό Χαμομηλόλαδο!


Χαμομήλι - Chamomilla recutita – Χαμομηλόλαδο


Είναι φυτό αρωματικό - φαρμακευτικό. Από τα άνθη του παρασκευάζεται ένα από τα καλύτερα ευστόμαχα αφεψήματα.

Συνιστάται γαι την ομορφιά του προσώπου , για τα μαλλιά, τα μάτια και γενικά για όλο το σώμα. Χρησιμοποιείται ακόμα στην ομοιοπαθητική, ενώ τα δισκία χαμόμηλου ή το αραιωμένο βάμμα μπορούν να βοηθήσουν τα μωρά που βγάζουν δόντια ή έχουν κολικούς. Το γνήσιο έλαιο χαμομηλιού είναι πολύ ακριβό και έχει βαθύ μπλε χρώμα. Το χαμομήλι έχει επίσης ονομαστεί “γιατρός των φυτών”, γιατί τα ασθενικά φυτά του κήπου δυναμώνουν όταν φυτεύεται γύρω τους χαμομήλι.

Τα άνθη επίσης θεωρούνται αντιπυρετικά, ευκοίλια, χολαγωγά, σιελογόνα, εμμηναγωγα, σπασμολυτικά, αντιαλλεργικά, επουλωτικά, καταπραϋντικά των νεύρων, αεραγωγά, ανθιλμινθικά και ορεκτικά.

Οικογένεια: Asteraceae

Κοινώς γνωστό: Χαμομήλι, Ματρικαρία το χαμαίμηλον

Βρίσκεται: Σε καλλιεργούμενους αγρούς και χέρσες περιοχές. Επίσης καλλιεργείται και ως φαρμακευτικό φυτό. 
Χημικό στοιχείο: Άλατα, Έλαιο, Φλαβονοειδή

Άνθη: Μικρά (ανθίδια) σε ποδισκοφόρα κεφάλια. Ποδίσκοι 3-10 cm. Κεφάλια 8-120, διαμέτρου 10-25 cm (συμπεριλαμβανομένων και των γλωσσιδίων), που περιβάλλονται από δυο ή περισσότερες σειρές βρακτίων με ανοιχτόχρωμα χείλη. Ταξιανθικός δίσκος κωνικός και κούφιος. Περιφερειακά ανθίδια γλωσσοειδή, θηλυκά, λευκά, με γλωσσίδια 6-9x2-3 mm, που σύντομα γυρνούν προς τα κάτω (σπάνια απουσιάζουν). Εσωτερικά ανθίδια, ερμαφρόδιτα, κίτρινα, σωληνοειδή, 5-λοβα, με το ανώτερο τμήμα του σωλήνα καμπανοειδές.

Ιδιότητες:1 Αεροφαγία 
2 Αναζωογονητικό του πεπτικού συστήματος
3 Αναλγητικό
4 Αντιπυρετικό
5 Αντισηπτικό
6 Αντισπασμωδικό
7 Αντιφλεγμονώδες
8 Αντιφλογιστικό
9 Βήχας
10 Δερματικές φλεγμονές
11 Διάρροια
12 Διεγερτικό
13 Διεγερτικό της κυκλοφορίας του αίματος
14 Δυσεντερία
15 Δυσπεψία
16 Ελονοσία
17 Εμμηναγωγό
18 Επιλόχειος πυρετός
19 Ερεθισμός στομάχου
20 Ευαίσθητα μάτια
21 Εφιδρωτικό
22 Θηλασμός (περισσότερο γάλα)
23 Καθαρτικό
24 Καρδιακές διαταραχές
25 Καταπραϋντικό
26 Κατευναστικό
27 Κρύωμα
28 Λευκόρροια
29 Μολύνσεις των ματιών
30 Νευραλγία
31 Οίδημα-Πρήξιμο
32 Ορεκτικό
33 Παυσίπονο κοιλιακών πόνων
34 Παχυσαρκία
35 Πληγές δέρματος
36 Πληγή
37 Πλύση ματιών
38 Πλύση στοματικής κοιλότητας
39 Πόνοι γαστρεντερικού
40 Πυρετός
41 Ρυθμιστικό έκκρισης χολής
42 Σπασμοί
43 Σπασμολυτικό
44 Στοματικές μολύνσεις
45 Τονωτικό
46 Τονωτικό πεπτικού συστήματος
47 Υστερία
48 Φλεγμονή
49 Χάσιμο βάρους
50 Χολαγωγό
51 Χρόνιο τραύμα

Φτιάξε  ευεργετικό Χαμομηλόλαδο
Για να φτιάξουμε αυτό το πολύτιμο λάδι θα χρειαστούμε άνθη χαμομηλιού και λάδι (ελαιόλαδο, ηλιέλαιο, σισαμέλαιο, αμυγδαλέλαιο) καλύτερα να μην χρησιμοποιείται κάποιο λάδι που είναι πολύ λιπαρό όπως το ελαιόλαδο όταν θέλετε να φτιάξετε κρέμες. Η αναλογία είναι και πάλι 1:4 βότανο, λάδι και το αφήνετε 1 με 2 μήνες στον ήλιο. Εάν χρησιμοποιήσετε φρέσκο χαμομήλι η διάρκεια εκχύλισης θα πρέπει να μειωθεί, μπορείτε να ζεστάνετε το μίγμα σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και να το αφήσετε μια μέρα και μετά να το σουρώσετε, η να το αφήσετε σε δυνατό ήλιο για 1-2 βδομάδες.

Βάμμα χαμομηλιού

Για να φτιάξουμε βάμμα χαμομηλιού, χρησιμοποιούμε αποξηραμένα τριμμένο χαμομήλι σε οινόπνευμα 45-50 βαθμών ή βότκα η οποία είναι 50 βαθμών αναλογία 1:5,  1 μέρος χαμομήλι με 5 μέρη οινοπνευμα. Μπορούμε να φτιάξουμε οινόπνευμα 50 βαθμών χρησιμοποιώντας ίσες ποσότητες από καθαρό οινόπνευμα και αποσταγμένου νερού. Το αφήνουμε σε δροσερό μέρος και σκοτεινό για ένα μηνα περίπου.
πηγη
http://fysikaproionta.blogspot.com

Τρόφιμα με υψηλό ποσοστό πρωτεϊνών για την απώλεια βάρους

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε μια δίαιτα υψηλή σε πρωτεΐνες και τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες για την απώλεια βάρους;

Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες είναι σημαντικές για την οικοδόμηση και τη διατήρηση των μυών για την υγιή απώλεια βάρους. Επίσης, σας βοηθούν να μείνετε πλήρη πλέον.

Πλέον, αν σας ενδιαφέρει από τις καλύτερες πηγές πρωτεΐνης των πρωτεϊνών για την απώλεια βάρους, πιθανώς, επίσης, τη φροντίδα για την εμφάνισή σας και το πώς θα αισθανθείτε ενώ την απώλεια βάρους και διατήρηση ενός υγιούς βάρους.

Έτσι, θεωρούν το γεγονός ότι τα μαλλιά, τα νύχια σας και οι ορμόνες είναι κυρίως πρωτεΐνες.

Η πρωτεΐνη είναι επίσης αναγκαίο να γίνουν τα ένζυμα. Και, εκτός των μυών, είναι μια πολύ σημαντική πτυχή στο δέρμα, τα οστά σας, χόνδροι, το αίμα και η κατασκευή και επισκευή των ιστών και κάθε κύτταρο στο σώμα σας.

Οι καλύτερες πηγές πρωτεϊνών για την απώλεια βάρους
Όπως μπορείτε να δείτε, τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες, ειδικά τις καλύτερες τροφές σε πρωτεΐνες για την απώλεια βάρους, είναι πολύ σημαντικό για εσάς. Αλλά το πρόβλημα με τις περισσότερες δίαιτες υψηλές σε πρωτεΐνη είναι ότι είναι επίσης γενικά δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων.

Και ακριβώς όπως θα πρέπει να έχετε την καλύτερη πρωτεΐνη για την απώλεια βάρους, θα πρέπει επίσης το καλύτερο υδατάνθρακες για να εξετάσουμε και να αισθάνονται απόλυτα σας καλύτερο.

Καλή υδατάνθρακες έχουν απαραίτητες βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες, που σας βοηθούν να δούμε και να αισθάνονται καλά. Όμως, η καλή υδατάνθρακες, επίσης, βοηθούν στην προστασία από καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικά επεισόδια, ο διαβήτης και ο καρκίνος.

Από την άλλη πλευρά, τρώγοντας τα πρωτεϊνικά τρόφιμα που είναι πλούσια σε ανθυγιεινά λίπη αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικά επεισόδια, ο διαβήτης και ο καρκίνος.

Γι 'αυτό η καλύτερη πρωτεΐνη για την απώλεια βάρους είναι τόσο σημαντική.
Και για τις καλύτερες πηγές πρωτεϊνών, θα πρέπει να εξεταστεί ολόκληρο το πακέτο των πρωτεϊνών.
Ένα 6-ουγκιά μπριζόλα ψαρονέφρι με 38 γραμμάρια πρωτεΐνης μπορεί να έχει 41 γραμμάρια λίπους (ως επί το πλείστον ανθυγιεινά λίπη) και ένα επιβλητικό 540 θερμίδες.
Το ίδιο ποσό του σολομού με 36 γραμμάρια πρωτεΐνης έχει 18 γραμμάρια λίπους (κυρίως υγιείς ωμέγα 3 λιπαρά οξέα) και 348 θερμίδες.
Ενώ ένα φλιτζάνι φακές υψηλής ίνας με 18 γραμμάρια πρωτεΐνης έχει μόνο 1 γραμμάριο λίπους (κυρίως υγιεινό λίπος) και έρχεται σε μόλις 230 θερμίδες.
Επιλέξτε την καλύτερη πρωτεΐνη για την απώλεια βάρους

Εδώ είναι ο οδηγός σας για την καλύτερη πρωτεΐνη για απώλεια βάρους και τη βέλτιστη υγεία.

Θαλασσινά: Μερικά ψάρια, όπως ο σολομός, έχουν σημαντικά ωμέγα-3 λιπαρών. Άλλα θαλασσινά, όπως αστακό και η γλώσσα είναι υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη με χαμηλά λιπαρά.
Πουλερικά: λευκό κρέας γαλοπούλας και κοτόπουλου (χωρίς δέρμα) είναι χαμηλή σε λιπαρά, χαμηλή σε θερμίδες και μία από τις καλύτερες πηγές πρωτεΐνης. A 2-ουγκιά που εξυπηρετούν έχει 14 γραμμάρια πρωτεΐνης, 2 λίπος γραμμάρια και μόνο 70 θερμίδες.
Γαλακτοκομικά: γαλακτοκομικά χαμηλά σε λιπαρά, όπως το γιαούρτι, άπαχο γάλα και το τυρί cottage, είναι καλές πηγές πρωτεΐνης για το ασβέστιο. Αυγά, αν και η υψηλή σε λιπαρά, είναι επίσης ένα εξαιρετικό, πλήρη πρωτεΐνη όταν χρησιμοποιείται με φειδώ.
Φασόλια: Όσπρια και τα φασόλια είναι οι καλύτερες πηγές για τις φυτικές πρωτεΐνες. Πλέον από όπου και αν έχουν υψηλή περιεκτικότητα ινών, το οποίο σας βοηθά να αισθάνεστε χορτάτοι μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Ξηροί καρποί: Μια ουγγιά της αμύγδαλα προσφέρει 6 γραμμάρια πρωτεΐνης και υγιεινών λιπαρών οξέων. Έτσι χρήση καρύδια με φειδώ για να προσθέσετε πρωτεΐνες και γεύση.
Σιτηρά: Καφέ ρύζι και ολικής αλέσεως ψωμιά, κράκερ και τα δημητριακά, όπως το αλεύρι βρώμης, παρέχουν κάποια πρωτεΐνη και τα μέρη των υγιών ινών.
Κρέας: Αν και το κρέας είναι τροφή πλούσια σε πρωτεΐνη, κόκκινο κρέας έχει αποδειχθεί ότι αυξάνουν τον κίνδυνο της φλεγμονής και ορισμένων μορφών καρκίνου. Έτσι τρώνε πολύ άπαχο κρέας μόνο περιστασιακά και να αποφεύγουν όλα τα επεξεργασμένα κρέατα.
Για την υγιή απώλεια βάρους, θα πρέπει να έχετε υγιή πρωτεΐνη . Έτσι μαθαίνουν τις καλύτερες πηγές πρωτεϊνών για την απώλεια βάρους. Και επίσης να ελέγξετε τα υγιή υψηλή σε πρωτεΐνες υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες πρόγραμμα διατροφής και του καταλόγου των τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες για την απώλεια βάρους.

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΥΔΩΝΙ


Τι χρειαζόμαστε:

  • 3 κιλα κυδωνια
  • 1 κιλο ζαχαρη
  • χυμο απο ενα λεμονι
  • κλωναρακια αμπαροριζα


Πως το κάνουμε:

  1. Ξεφλουδιστε τα κυδωνια και κοψτε τα σε λεπτες λωριδες.
  2. Σε κατσαρολα βαζουμε 5 φλ νερο τη ζαχαρη και τα κυδωνια σε δυνατη φωτια οσπου να αρχισει να δενει το σιροπι.
  3. Εν το μεταξυ εχουμε ετοιμο το χυμο λεμονιου και το προσθετουμε στο γλυκο.
  4. Αφου παρει βρασει κατεβαζουμε την κατσαρολα απο τη φωτια και ριχνουμε την αμπαροριζα.
  5. Με σκεπασμενη την κατσαρολα αφηνουμε το γλυκο να κρυωσει και αφου κρυωσει αφαιρουμε την αμπαροριζα,το βαζουμε σε βαζακια για να το φυλαξουμε

ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΓΛΥΚΟ ΚΥΔΩΝΙ

Τώρα που το κυδώνι είναι στην εποχή του δημιουργήστε !!!!!
Ένα εύκολο γλυκάκι που διατηρείται για πολύ καιρό και που φτιάχνεται από κυδώνια.

Τι χρειαζόμαστε:

  • Τα κυδώνια που βράσατε για να φτιάξετε κυδώνι μπελτέ (1250 γραμ. κυδώνια)
  • Ζάχαρη
  • Λίγο κονιάκ
  • Λίγο σπορέλαιο για τη φόρμα
  • Λίγη ζάχαρη κρυσταλιζέ


  1. Χρησιμοποιείστε τα κυδώνια που βράσατε για το γλυκό κυδώνι μπελτέ ή βράστε σε λίγο νερό 1250 γραμ. κυδώνια μέχρι να μαλακώσουν και στραγγίστε τα.
  2. Περάστε τα κυδώνια από την μηχανή του πουρέ.
  3. Μετρήστε την ποσότητα του πουρέ σε φλιτζάνια και υπολογίστε για κάθε φλιτζάνι κυδώνι πουρέ 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη.
  4. Βάλτε τα σε μία κατσαρόλα, αφήστε να βράσουν, ανακατεύοντας συνέχεια με ένα ξύλινο κουτάλι.
  5. Μόλις αρχίσει ή μάζα να ξεκολλάει από τα τοιχώματα σημαίνει ότι το γλυκό είναι έτοιμο.
  6. Αλέιψτε τότε μια φόρμα (λαμαρίνα)με το λάδι, αδειάστε εκεί το γλυκό, ισιώστε το με τη λάμα ενός μαχαιριού και αφήστε να κρυώσει τελείως.
  7. Κόψτε το μετά σε κομμάτια (ρόμβους) ραντίστε το με λίγο κονιάκ και πασπαλίστε το με ζάχαρη κρυσταλιζέ.

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

1 Like = 1 Frappé σε φοιτητή του εξωτερικού


Η καμπάνια ξεκινά με την αληθινή ιστορία τριών Ελλήνων φοιτητών στο εξωτερικό που ανακάλυψαν -χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα- ότι ο αγαπημένος τους frappe δεν υπάρχει πουθενά. Το MISSION FRAPPOSSIBLE υπόσχεται να "βοηθήσει" αυτούς αλλά και χιλιάδες ακόμα Έλληνες φοιτητές στο εξωτερικό στέλνοντας έως και 2.4 τόνους Nescafe Frappe με τη βοήθεια των χρηστών του Facebook.

Για κάθε Like που γίνεται στη σελίδα www.missionfrappossible.gr, το Frappolis στέλνει ένα κουτί Nescafe Frappe σε έναν Έλληνα φοιτητή του εξωτερικού. Όσα κουτιά συγκεντρωθούν θα διασχίσουν την Ευρώπη καταλήγοντας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εκεί, θα μοιραστούν σε Πανεπιστήμια όπου σπουδάζουν Έλληνες φοιτητές.

Όλες οι εξελίξεις αυτής της... τρελής αποστολής ανεβαίνουν ζωντανά στο www.facebook.com/Frappolis. 


 1 Like σου μπορεί να στείλει frappe στους Έλληνες φοιτητές του εξωτερικού! Βοήθησε τώρα!
 <a href="http://affiliate.linkwise.gr/z/534717/CD2795/">Κάντε Click Εδώ</a>

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟΥΡΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ


ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


Υλικά

  • 1 γάλα σοκολατούχο


  • 1/4 κούπας γκραν μαρνιέ


  • 300 γρ. μπισκότα σαβουαγιάρ



  • για τη γέμιση
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα


  • 2 κροκάδια


  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος


  • 1 κούπα αμύγδαλα καβουρντισμένα


  • 125 γρ. κουβερτούρα σε καρουλάκια


  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
    Βουτάμε τα σαβουαγιάρ στο σοκολατούχο γάλα, στο οποίο έχουμε ρίξει και το γκραν μαρνιέ, για να πάρει άρωμα και τα στρώνουμε. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ να γίνει σαντιγύ, προσθέτουμε τα κροκάδια και τη λιωμένη σοκολάτα (η σοκολάτα πρέπει να είναι χλιαρή). Ρίχνουμε το μίγμα πάνω από τα σαβουαγιάρ, προσθέτουμε τα καβουρντισμένα αμύγδαλα, βάζουμε άλλη μια στρώση σαβουαγιάρ και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο να παγώσει. Γαρνίρουμε με σαντιγύ και καρουλάκια σοκολάτας.
    Καλή επιτυχία .

    Google

     <script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-0120005463518172"      crossor...