Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΩΡΙΑΣΗ



Αρχικά θα πρέπει να μάθουμε κάποια πράγματα για την ασθένεια και να "εξοικειωθούμε" δηλ. να μάθουμε να ζούμε με αυτή.

Άν και είμαι σχεδόν σίγουρη ο,τι οι περισσότεροι τα γνωρίζετε ήδη...........

        Η ψωρίαση είναι μια χρόνια, μη μεταδοτική αυτοάνοση ασθένεια που επηρεάζει το δέρμα και τις αρθρώσεις. Προκαλεί αρχικά κοκκινίλες και αργότερα φολιδωτές κηλίδες που εμφανίζονται στην επιδερμίδα. Οι κηλίδες αυτές που καλύπτονται από στρώμα που απλοϊκά θα το ονομάζαμε (πιτυρίδα) προκαλούνται από ψωρίαση, ονομάζονται ψωριασικές πλάκες (περιοχές με φλεγμονή από την υπερβολική παραγωγή δέρματος).
        Συνηθέστερα εμφανίζονται στους αγκώνες και τα γόνατα, αλλά μπορεί να επηρεάσει κάθε σημείο του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του τριχωτού της κεφαλής και των γεννητικών οργάνων. Σε αντίθεση με το έκζεμα, η ψωρίαση είναι πιο πιθανό να εμφανιστεί στην εσωτερική πλευρά των αρθρώσεων.

Η διαταραχή είναι μια χρόνια επαναλαμβανόμενη κατάσταση που ποικίλλει σε βαρύτητα από ασθενή σε ασθενή. Τα νύχια των χεριών και των ποδιών επηρεάζονται συχνά (ψωριασική δυστροφία των νυχιών) και μπορεί να θεωρηθεί ως μεμονωμένο εύρημα. Η ψωρίαση μπορεί επίσης να προκαλέσει φλεγμονή των αρθρώσεων, η οποία είναι γνωστή ως ψωριασική αρθρίτιδα. 15% περίπου των ατόμων με ψωρίαση έχουν ψωριασική αρθρίτιδα.
Η αιτία της ψωρίασης δεν είναι γνωστή, αλλά πιστεύεται ότι έχει γενετική και κληρονομική συνιστώσα.

Η ψωρίαση πιθανώς μια από τις μεγαλύτερες γνωστές ασθένειες του ανθρώπου και ταυτόχρονα από τις πιο παρεξηγημένες. Μερικοί μελετητές θεωρούν τη ψωρίαση να έχει συμπεριληφθεί μεταξύ των προϋποθέσεων του δέρματος που ονομάζεται tzaraat στην Αγία Γραφή. Σε πιο πρόσφατες περιόδους η ψωρίαση συχνά περιγράφεται ως μια ποικιλία από λέπρα. Οι Έλληνες χρησιμοποιούσαν τον όρο lepra (λέπρα) για φολιδωτές δερματικές παθήσεις. Χρησιμοποίησαν τον όρο ψώρα για να περιγράψει την φαγούρα από δερματικές παθήσεις. Έγινε γνωστό ως lepra'Willan του στα τέλη του 18ου αιώνα, όταν Αγγλικά δερματολόγους Robert Willan και Thomas Bateman αυτό διαφοροποιείται από άλλες ασθένειες του δέρματος. Λέπρα, είπαν, διακρίνεται από την κανονική, κυκλική μορφή εμπλάστρων, ενώ η ψωρίαση είναι πάντα παράτυπες. Willan εντόπισε δύο κατηγορίες: leprosa Graecorum και ψώρα leprosa.

πρίν                                                                                        μετά

Όπως σας προανέφερα η θεραπεία δεν μπορεί να είναι μονοδιάστατη θα ήταν χρήσιμο να ακολουθήσετε μια σειρά από κινήσεις που στο σύνολό τους θα αποτελούν την θεραπεία.


α)Αυτά που μπορούμε να κάνουμε ώστε να κρατάμε την ασθένεια σε ένα επίπεδο καταστολής είναι: η ήπια ψυχολογική κατάσταση (άγχος) κάτι που νομίζουμε ότι δεν είναι διαχειρίσιμο (λάθος), η απόσυρση των κορτικοστεροειδών σε οποιαδήποτε μορφή ( εκτός κι αν το κρίνει απαραίτητο για την υγεία μας ο θεράπων ιατρός), η διακοπή κατανάλωσης αλκοόλ αν αυτό ξεπερνάει τα όρια του ενός ποτηριού κρασί την ημέρα, η οριστική διακοπή καπνίσματος και η διακοπή διατροφής με λιπαρά.(σε αυτό το σημείο θα σας αναρτήσω σχετική διατροφή)


β) Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες θεραπείες, αλλά λόγω της χρόνιας φύσης της είναι μια πρόκληση για ερεύνα και θεραπεία με φυτικά και φυσικά προιόντα.



α) Σαπούνι  με ελαιόλαδο και φυτικά συστατικά  χειροποίητο
β) Μάσκα 100ml  για επάλειψη   στην περιοχή  που νοσεί. ( οδηγίες )  τιμή πακέτου 73€

ΠΡΟΣΟΧΗ: Με τον καιρό, η Ψωρίαση μπορεί να γίνει ανθεκτική σε μια συγκεκριμένη θεραπευτική αγωγή. Για αυτό χρειάζεται να τροποποιείτε κατά τακτά διαστήματα, για την πρόληψη ανθεκτικότητας (tachyphylaxis) και να μειώσει την πιθανότητα παρενέργειας, που σημειώνεται. Αυτό ονομάζεται μεταχείριση περιστροφής.

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

ΚΡΕΜΑ (ΜΑΣΚΑ) ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΘΑΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΨΩΡΙΑΣΗ




Έντος λίγων ημερών και μετά από εφαρμογή σε ασθενή  που πάσχει από την ψωρίαση ελπίζω να είμαι σε θέση να σας παρουσιάσω   ΦΥΤΙΚΑ καλλυντικά (κρέμα και σαπούνι χειροποίητα) με  αποτελέσματα  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ που αφορούν την ψωρίαση........ /..................

 αναμείνατε 

Google

 <script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-0120005463518172"      crossor...